ГоловнаСвіт

КНДР заявила про "безжальну відплату" за американо-південнокорейські навчання

Пхеньян випустив відео, в якому показано можливий ракетний удар КНДР по Гуаму.

КНДР заявила про "безжальну відплату" за американо-південнокорейські навчання
Архив
Фото: panoptikon.org

Північна Корея попередила США і Південну Корею про "безжальну відплату" за розпочаті напередодні навчання Ulchi Freedom Guardian на Корейському півострові.

Про це повідомляє агентство Kyodo.

"Після того, як вони проігнорували наші попередження про необхідність зробити правильний вибір, що призвело до небезпечної військової провокації, їм не уникнути безжальної відплати", - йдеться в повідомленні військового командування у Пхеньяні.

Навчання Ulchi Freedom Guardian проходять щорічно. Цього року вони триватимуть 11 днів. У них беруть участь понад 67 тис. осіб.

Напередодні Пхеньян випустив відео, в якому було показано можливий ракетний удар КНДР по американському острову Гуам. У фільмі президента США Дональда Трампа зображено як людину, яка дивиться на цвинтар з хрестами, а віце-президента США Майкла Пенса - охопленого полум'ям.

На початку серпня КНДР заявила про підготовку плану удару по Гуам в разі провокацій з боку США. Трамп у відповідь на це заявив про готовність США завдати превентивного удару по Північній Кореї в разі небезпеки для Вашингтона або його союзників. Голова КНДР Кім Чен Ин пізніше пообіцяв почекати з атакою.

Раніше ООН ввела проти КНДР нові санкції за тестування міжконтинентальної балістичної ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram