ГоловнаСвіт

Жириновський буде ушосте балотуватися в президенти Росії

ЛДПР хоче обмежити термін президентства п'ятьма роками без можливості переобрання на другий термін.

Жириновський буде ушосте балотуватися в президенти Росії
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Скандальний депутат Держдуми РФ, голова Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський вирішив виставити свою кандидатуру на вибори президента Росії у 2018 році

Про це він повідомив радіостанції "Говорит Москва"

"Буду брати участь обов'язково, так", - сказав він. На думку Жириновського, якщо нинішній глава держави Володимир Путін не братиме участі в кампанії, то перемога ЛДПР буде забезпечена.

Водночас він додав, що восени ліберал-демократи планують внести до Держдуми проект поправок до конституції, що обмежує термін президентства п'ятьма роками без можливості переобрання на другий термін.

4 лютого Жириновський на з'їзді партії розповів, що роздумує над тим, щоб взяти участь в президентських перегонах. "Це буде вже ушосте", - уточнив лідер ЛДПР.

Володимир Жириновський - засновник і незмінний лідер ЛДПР - брав участь у президентських кампаніях 1991, 1996, 2000, 2008 і 2012 років. Найкращий результат ліберал-демократ продемонстрував у 2008-му - тоді за його кандидатуру проголосували 9,35% виборців.

Вибори президента Росії відбудуться у 2018 році. За законом обраний глава держави буде обіймати цю посаду шість років. Чинний лідер країни Володимир Путін має право балотуватися, однак він наразі не оголосив про такий намір. Зате подібні плани є у бізнесмена Сергія Полонського, якого нещодавно звільнили за рішенням суду, а також у опозиціонера Олексія Навального, чий допуск на вибори малоймовірний через умовні терміни. Своєї участі в президентській кампанії не виключає голова КПРФ Геннадій Зюганов.

Як повідомлялося раніше в серпні, ЦВК Росії обмежить доступ до відеозаписів з президентських виборів 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram