ГоловнаСвіт

Трюдо пообіцяв мігрантам "суворі" перевірки в Канаді

У серпні понад 3800 осіб незаконно перейшли в Канаду зі США.

Трюдо пообіцяв мігрантам "суворі" перевірки в Канаді
Трюдо
Фото: wemontreal.com

Канада буде уважно перевіряти кожного мігранта, який намагається отримати статус біженця в країні.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає "Укрінформ"

"Я хотів би звернутися безпосередньо до шукачів притулку: нагадую, що незаконний перетин кордону не дає вам переваг. Наші правила, принципи і закони будуть застосовані до кожного", - сказав Трюдо.

Він підкреслив, що міграційний процес у Канаді передбачає сувору перевірку кожного заявника.

Трюдо нагадав, що Канада зараз намагається впоратися з безпрецедентною кількістю гаїтянців-прохачів притулку та пообіцяв кожному з них справедливу, але ретельну перевірку перед наданням або відхиленням захищеного статусу.

Протягом перших двох тижнів серпня понад 3800 осіб незаконно перейшли в Канаду зі США. Більшість із них мають громадянство Гаїті і перебували на території США легально, проте в Канаду вони потрапляють, оминаючи офіційні пункти пропуску. Своїм пунктом призначення багато з них обирають Монреаль через місцеву гаїтянську громаду, яка є найбільшою в Канаді.

Експерти пов'язують стрімке зростання кількості гаїтянців-прохачів притулку з тим, що в травні Дональд Трамп попередив про можливість скасування захищеного статусу гаїтянців, які прибули в США як біженці після руйнівного землетрусу на Гаїті 2010 року. Таким чином, близько 60 тис. осіб можуть депортувати зі Штатів на початку наступного року. Щоб уникнути цього, вони намагаються отримати статус біженців у Канаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram