ГоловнаСвіт

Суд назвав ім'я чоловіка, який напав з ножем на перехожих у фінському Турку

Фінську поліцію заздалегідь попереджали про терориста.

Суд назвав ім'я чоловіка, який напав з ножем на перехожих у фінському Турку
Фото: n-z.tv

У Фінляндії суд назвав ім'я нападника на перехожих з ножем у місті Турку минулої п'ятниці. Ним виявився 18-річний марокканський прохач притулку Абдеррахман Мешка.

Як повідомляє агентство Рейтер, розгляд запобіжного заходу для нього суд розпочне 22 серпня.

У поліції заявили, що Мешка зможе побувати на судовому розгляді тільки за допомогою відеозв'язку з лікарні, оскільки під час арешту йому прострелили ногу, зараз він у шпиталі.

"Ми готові організувати його (присутність - ред.) за допомогою відеозв'язку, але це залежить від його стану, який буде визначено персоналом лікарні", - повідомила Кріста Гранот, детектив-інспектор з Національного бюро розслідувань.

Крім того, як повідомляє видання Yle, фінську поліцію безпеки SUPO на початку року поінформували про можливу радикалізацію Мешка.

Згідно з отриманою поліцією інформацією, були підозри в тому, що чоловік радикалізувався і цікавився екстремістськими ідеями. Про конкретну загрозу теракту не йшлося, зазначає начальник прес-служби SUPO Юрі Рантала.

"Влада щорічно отримує тисячі таких повідомлень. Ми намагаємося перевіряти їх усіх, але ми зобов'язані розставляти пріоритети. Пріоритетними є повідомлення, пов'язані з конкретними погрозами", - говорить Рантала.

Yle поки що невідомо, чи вдавалася поліція до якихось заходів у справі.

Злочини марокканця розглядають за статтями "вбивство" і "замах на вбивство з терористичним наміром".

Нагадаємо, 18 серпня чоловік з ножем напав на кількох людей у центрі фінського міста Турку. У результаті атаки загинули двоє людей, вісім отримали поранення.

Тиждень перед тим у Стамбулі чоловік з ножем напав на поліцейського. Нападника застрелили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram