ГоловнаСвіт

Встановлено особу водія фургона, який збив людей у Барселоні

Підозрюваного розшукують по всій Європі.

Встановлено особу водія фургона, який збив людей у Барселоні
Теракт в Барселоне
Фото: EPA/UPG

Поліція встановила особу водія фургона, який збив пішоходів у центрі Барселони увечері 17 серпня.

Про це повідомляють у "Твіттері" місцевої поліції.

Згідно із цією інформацією, підозрюваний - 23-річний уродженець Марокко Юнес Абуяакуб, повідомляє агентство Рейтер.

Як зазначає ВВС, зараз підозрюваного розшукують по всій Європі.

Раніше El Espanol повідомляв, що група терористів, яка влаштувала 17 серпня серію терактів у Каталонії, спершу мали три цілі атаки. Це собор Саграда Фамілія (Святого Сімейства), вулиця Ла Рамбла, де й стався теракт, і ще одне популярне серед туристів місце біля міського порту.

За інформацією видання, терористи планували врізатися на фургоні в натовп, а потім підірвати автомобіль. Для цього мали три мікроавтобуси.

Повідомляли також, що у причетності до організації теракту на вулиці Ла Рамбла запідозрили імама мечеті в місті Ріполь, що за 100 кілометрів від Барселони.

Нагадаємо, увечері 17 серпня фургон врізався в натовп людей на вулиці Ла Рамбла в центрі Барселони. В результаті атаки загинули 13 осіб. Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Потім у ніч проти 18 серпня автомобіль Audi наїхав на пішоходів у Камбрільсі. Постраждали семеро людей, одна з постраждалих згодом померла. Під час перестрілки було вбито п'ятьох учасників атаки в Камбрільсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram