ГоловнаСвіт

Американський есмінець зіткнувся з нафтовим танкером біля Сінгапуру

Зникли десятеро моряків ВМС США, ще п'ятеро постраждали

Ракетний есмінець Військово-морських сил США USS John S. McCain зіткнувся з нафтовим танкером Alnic MC на схід від Малаккської протоки і Сінгапуру. Десятеро моряків есмінця зникли безвісти, ще п'ятеро постраждали.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті сьомого флоту ВМС США.

У результаті зіткнення в есмінця пошкоджено корму. ВМС Малайзії виклали у твіттері фото американського есмінця, на якому видно пробоїну.

Фото: twitter.com/tldm_rasmi

Інцидент стався о 6:24 за часом Токіо (00:24 за Києвом). Есмінець здійснював захід у порт Сінгапуру.

Наразі корабель самостійно прямує в порт. Спільно з місцевою владою тривають пошуково-рятувальні роботи.

Як повідомив агентству Reuters один із членів екіпажу танкера, на його борту було майже 12 тис. тонн нафти, але витоку не сталося. Судно перевозило нафту з Тайваню в Сінгапур.

Есмінець USS John S. McCain (DDG-56) приписаний до військово-морської базі США в Йокосуці в Японії. Корабель заклали 1991 року і спустили на воду 1992 року, а 1999 року ввели в експлуатацію. Довжина корабля - 153,9 м. Ширина - 20,1 м. Максимальна швидкість - 32 вузли. Екіпаж - 337 осіб.

На озброєнні есмінця стоять ракети "Томагавк", артилерія, ракетне озброєння, зенітки, протичовнове і мінно-торпедне озброєння. Також на борту есмінця є багатоцільовий вертоліт SH-60 LAMPS.

Есмінець названо на честь Джона С. Маккейна Старшого і Джона С. Маккейна Молодшого, двох адміралів ВМС США. Вони є дідом і батьком сенатора США Джона Маккейна.

Судно Alnic MC (D5NJ9) - нафтовий і хімічний танкер. Довжина судна - 182 м. Ширина - 32 м. Валова місткість - 30 тис. тонн. Швидкість судна - 12 вузлів. Його збудували 2008 року, воно ходить під прапором Ліберії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram