ГоловнаСвіт

Польща закликала ЄС переглянути міграційну політику після терактів в Іспанії

Польща не дасть "згоди на примусове переселення в країну людей, яких ми не можемо перевірити з точки зору безпеки".

Польща закликала ЄС переглянути міграційну політику після терактів в Іспанії

Віце-міністр національної оборони Польщі Міхал Дворчік заявив, що Євросоюзу потрібна нова міграційна політика та конкретні, ефективні дії для гарантування безпеки людей.

Так він в ефірі телеканалу TVP Info прокоментував ситуацію після терористичної атаки, що сталася вчора в Барселоні, повідомляє "Польське Радіо". 

"На думку заступника міністра оборони, потрібна відповідна міграційна політика для уникнення таких атак", - ідеться в повідомленні.

За його словами, Польща не дасть "згоди на примусове переселення до Польщі людей, яких ми не можемо перевірити з точки зору безпеки і підтвердити їхню ідентичність".

Заступник міністра національної оборони висловив надію, що вчорашній теракт в Іспанії призведе до того, що Європейська комісія відмовиться від рішення про примусове переселення біженців, тобто, за його словами, "рішення, яке створює небезпеку, загрозу для громадян і держави".

Раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло висловила співчуття і солідарність іспанському прем'єру Маріано Рахою в зв'язку з терактами в Іспанії. Вона заявила про готовність надати допомогу і підтримку для захисту європейських цінностей, які поділяють обидві країни.

У четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас. У результаті 13 осіб загинули і понад 100 отримали поранення.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрильс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірних терористів убили поліцейські.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив триденну жалобу по всій країні.

Серед загиблих і поранених - громадяни 34 країн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram