ГоловнаСвіт

У терористів на курорті Камбрільс були муляжі поясів смертників, - президент Каталонії

До такого висновку прийшли експерти.

У терористів на курорті Камбрільс були муляжі поясів смертників, - президент Каталонії
Фото: EPA/UPG

У терористів, які вчинили напад у курортному місті Камбрільс за 120 кілометрів від Барселони, були муляжі поясів смертників.

Про це заявив президент Каталонії Карлос Пучдемонт з посиланням на результати експертизи, передає агентство Рейтер.

Атака сталася близько першої години ночі на морському променаді курорту. П'ятеро озброєних чоловіків з поясами смертників сіли в машину, виїхали в ній бульвар і почали чавити людей. Після цього вони вибігли з машини з ножами і напали на пішоходів.

Поліція вбила чотирьох терористів, а одного смертельно поранила. Пізніше він помер у лікарні.

Нагадаємо, що 17 серпня в Барселоні на вулиці Ла Рамбла, головній туристичній вулиці міста, стався теракт. Терорист у мікроавтобусі виїхав на пішохідну частину бульвару і почав чавити людей. Потім він покинув машину й утік. Загинули 13 людей, понад 100 постраждали. Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ.

Поліція затримала трьох підозрюваних. Одного з них, вихідця з Мелільї (іспанський анклав в Африці), схопили 17 серпня в місті Альканар. Другий, якого затримали в місті Ріполь, виявився громадянином Марокко. Водія фургона, який врізався в людей на Ла Рамблі, поки що розшукують. Пізніше іспанська поліція затримала в місті Ріполь третього підозрюваного в причетності до терактів у Барселоні та Камбрільсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram