ГоловнаСвіт

Парламент Британії перегляне рішення про зупинку Біг-Бена

Головний архітектор парламенту заявив, що люди просто не можуть працювати біля дзвону.

Парламент Британії перегляне рішення про зупинку Біг-Бена
Биг-Бен
Фото: lifeglobe.net

Парламент Великобританії має намір переглянути план реконструкції годинникової "Вежі Єлизавети", більш відомої під неофіційною назвою Біг-Бен, що передбачає призупинення роботи годинника на чотири роки.

Про це повідомляє Associated Press

Зі свого боку прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей також заявила, що це "неправильно, що Біг-Бен мовчатиме чотири роки".

Так, спочатку про ремонт було оголошено торік, і тоді чиновники заявили, що дзвін у вежі парламенту буде "мовчати" кілька місяців. Однак цього тижня вони сказали, що пауза триватиме до 2021 року.

За словами чиновників, відключення дзвону необхідне для забезпечення безпеки працівників. Головний архітектор парламенту заявив, що люди просто не можуть працювати біля дзвону.

Як повідомляли, передбачено, що годинникова вежа Біг-Бен британського парламенту припинить вибивати час опівдні 21 серпня, "замовкнувши" на наступні чотири роки, поки триватимуть ремонтні роботи.

Молотки, які вибивали час протягом останніх 157 років, від'єднають від годинника, хоча, як зазначають, Біг-Бен усе ж буде звучати під час таких важливих подій, як святкування Нового року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram