ГоловнаСвіт

Старший радник Трампа заявив про економічну війну США і Китаю

Головний стратег Білого дому не бачить сенсу в застосуванні США економічних санкцій проти КНР.

Старший радник Трампа заявив про економічну війну США і Китаю
Стивен Бэннон
Фото: EPA/UPG

США і Китай перебувають у стані економічної війни. Таку думку висловив головний стратег Білого дому.

Про це сказав старший радник президента США Дональда Трампа Стівен Беннон в інтерв'ю The American Prospect.

За словами Беннона, через 25-30 років у одній з цих країн буде гегемонія у світовій економіці. "І це будуть вони, якщо ми продовжимо в тому ж дусі (...) Ми повинні маніакально на цьому зосередитися. Якщо ми продовжимо програвати, то через п'ять, максимум - через десять років, ми опинимося в тому положенні, коли відновитися вже не зможемо", - наголосив Беннон.

На його думку, політика Китаю щодо КНДР - це не більш ніж відволікаючий маневр. При цьому він додав, що керівництву США потрібно розглянути можливість договору з Китаєм, за яким КНДР заморозить свою ядерну програму, проте перспективи укладення такого документа поки віддалені.

При цьому головний стратег Білого дому не бачить особливого сенсу в застосуванні США економічних санкцій проти Китаю. Це обумовлено тим, що Китай з більшою часткою ймовірності не робитиме активних дій щодо стримування або підтримки КНДР, оскільки підтримує політику "гарантії взаємного знищення", вважає Беннон.

Президент США Дональд Трамп 14 серпня доручив вивчити необхідність проведення формального розслідування торгової політики Китаю, яка може сприяти витоку з США інтелектуальних прав і технологій. У Китаї після цього заявили, що дадуть відповідь США, якщо керівництво країни введе щодо КНР економічні обмеження.

Нагадаємо, в травні Китай і США підписали нову торгову угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram