ГоловнаСвіт

Тільки рішучість і сила можуть зупинити посилення російської агресії, - Мацеревич

"Москва не поважає норму міжнародного права і, як правило, застосовує силу для розділення територій".

Тільки рішучість і сила можуть зупинити посилення російської агресії, - Мацеревич
Антоний Мацеревич
Фото: newsweek.pl

Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що нинішня загроза з боку Росії вимагає рішучої відповіді.

Про це він сказав в інтерв'ю "Польському радіо" з нагоди Дня Війська Польського.

"Тільки рішучість і сила можуть зупинити посилення російської агресії", - сказав він, додавши, що саме тому прийняті на саміті НАТО в Варшаві рішення про зміцнення східного флангу Альянсу були дуже важливими.

Польський міністр наголосив, що напруження в регіоні збільшується з моменту вторгнення Росії в Грузію 2008 року. За його словами, світ усе більше переконується в тому, що "Москва не поважає норму міжнародного права і, як правило, застосовує силу для розділення територій".

Також Мацеревич прокоментував рішення про участь польських військ у боротьбі з "Ісламською державою" на південному фланзі. За його словами, це було необхідно.

Голова Міноборони Польщі зазначив, що якби не для стабільності польської нації, в контексті розуміння того, що РП потрібно збільшити чисельність армії, і що союз зі США полягає у державних інтересах Варшави, то гарантії безпеки, якими є війська НАТО і США, в Польщі не було б.

"Хочу нагадати, що ще в травні 2016 року військ НАТО в Польщі могло не бути - проти цього протестувала одна з європейських держав (Німеччина, - ред.). Солдати повинні були бути в Литві, Латвії, Естонії та Румунії, але не в Польщі", - сказав Мацеревич. Так у підсумку не сталося, відзначає "Польське радіо".

Нагадаємо, розміщення батальйону НАТО в Польщі почалося в листопаді 2016 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram