ГоловнаСвіт

У Каліфорнії мусульманка отримала $85 тисяч за зірваний поліцейським хіджаб

Правоохоронці не дотримувалися релігійної традиції жінки.

У Каліфорнії мусульманка отримала $85 тисяч за зірваний поліцейським хіджаб

Мусульманка з міста Лонг-Біч (Каліфорнія, США) отримала від місцевої влади $85 тис. за зірваний поліцейським хіджаб.

Про це пише The Independent

Крісті Павелл була обурена тим, що поліцейський зірвав із неї хіджаб перед товаришами по службі-чоловіками і вирішила подати судовий позов. Позивач - Рада з американсько-ісламських відносин, що представляє потерпілу - стверджувала, що Павелл могли обшукати інші жінки в прихованому від сторонніх очей приміщенні. Влада міста не стала чекати на вердикт суду і запропонували жінці грошову виплату. Жінка погодилася на таку компенсацію.

Постраждалу затримали в травні 2015 року. Вона їхала з чоловіком в автомобілі, коли їх зупинили патрульні. Вивчивши документи пари, правоохоронці з'ясували, що на жінку виписано ордер на арешт за підозрою в крадіжці з магазину, вчинену близько 10 років тому. При цьому правоохоронці не послухали подружжя, яке заявило, що чіпати жінку можуть тільки жінки, а хіджаб знімати не можна, і затримали Павелл.

У результаті її забрали до відділку, де один із поліцейських зняв з неї одяг, що приховував обличчя. Павелл провела ніч у камері, відчуваючи себе "дуже засмученою, незахищеною і голою".

Нагадаємо, в травні в США злочинець убив двох чоловіків, які в електричці заступилися за мусульманок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram