ГоловнаСвіт

Твіт Обами став найпопулярнішим в історії Twitter

Екс-президент США Барак Обама процитував у соціальній мережі Нельсона Манделу після заворушень у Шарлотсвіллі.

Твіт Обами став найпопулярнішим в історії Twitter
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

13 серпня Барак Обама у трьох твітах процитував Нельсона Манделу: "Ніхто не народжується з ненавистю до іншої людини через колір шкіри, походження або релігії. Люди вчаться ненавидіти, і якщо вони можуть навчитися ненавидіти, потрібно намагатися вчити їх любити, бо любов набагато ближча людському серцю".

Перший твіт зібрав рекордну кількість вподобань за всю історію соціальної мережі - 2,9 млн.

Ці слова екс-президент США написав у відповідь на сутички між ультраправими та їхніми супротивниками в місті Шарлотсвіллі, штат Вірджинія.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш у зв'язку з подіями в Шарлотсвіллі закликав у своєму "Твіттері" боротися з расизмом й іншими проявами ксенофобії.

"Расизм, ксенофобія, антисемітизм, ісламофобія отруюють наші суспільства. Ми повинні боротися з ними завжди, всюди", - заявив Гутерріш.

Нагадаємо, 12 серпня в Шарлотсвіллі, Вірджинія, США, відбулися сутички між представниками ультраправих угруповань і їхніми противниками після рішення влади демонтувати пам'ятник командувачу силами конфедератів у громадянській війні генералу Роберту Едварду Лі, якого вважають суперечливою особистістю в історії США. Протест підтримали, зокрема, расистське угруповання "Ку-клукс-клан" і правоекстремістських рух "Альтернативні праві".

Протягом акції один з її учасників, який дотримується неонацистських поглядів, на автомобілі в'їхав у натовп демонстрантів. У результаті одна жінка загинула, ще 19 осіб постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram