ГоловнаСвіт

Американська розвідка вважає, що КНДР у змозі сама виробляти ракетні двигуни

Північна Корея не залежить від імпорту двигунів

Американська розвідка вважає, що КНДР у змозі сама виробляти ракетні двигуни
Фото: EPA/UPG

Американська розвідка припускає, що Північна Корея спроможна сама виготовляти ракетні двигуни і не залежить від їхнього імпорту.

Про це пише Reuters із посиланням на джерело в розвідуправлінні США.

Маємо дані розвідки, які дозволяють припускати, що Північна Корея не залежить від імпорту двигунів. Ми вважаємо, що вони мають можливість самостійно виробляти двигуни, заявив співрозмовник видання.

Цей коментар пов'язаний з публікацією The New York Times, яка в понеділок опублікувала матеріал на основі аналізу Міжнародного інституту стратегічних досліджень. У ньому сказано, що двигуни для ядерної програми Північної Кореї могли бути зроблені в Україні чи Росії і, ймовірно, поставлені в КНДР контрабандою.

Дослідження ґрунтується переважно на фотографіях північнокорейських ракет. В інституті вважають, що двигуни ракет схожі на РД-250, які випускали на Південмаші, і тому було зроблено висновок, що КНДР, ймовірно, використовує їхню модернізовану версію.

Однак "Південмаш" спростував публікацію The New York Times. Підприємство заявило, що ніколи раніше не мало і не має зараз жодного стосунку до північнокорейських ракетних програм космічного або оборонного типу. Ракет і ракетних комплексів військового призначення в роки незалежності "Південмаш" не випускав і не випускає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram