ГоловнаСвіт

ЄС закликає врегулювати кризу навколо КНДР невійськовими засобами

ЄС закликав КНДР утриматися від подальших провокаційних дій.

ЄС закликає врегулювати кризу навколо КНДР невійськовими засобами
Фодерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Євросоюз підтримує зусилля, спрямовані на денуклеаризацію Корейського півострова невійськовими засобами.

Про це заявила голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні після зустрічі постійних представників країн ЄС у Брюсселі, передає DW.

Екстрене засідання з приводу ситуації навколо КНДР комітету з економічної політики і політики безпеки Євросоюзу проходило в другій половині дня понеділка майже до півночі.

"Євросоюз підтримує спільну з партнерами дипломатичну роботу, яка спрямована на розрядку напруженої ситуації і повну, перевірену і незворотну денуклеаризацію Корейського півострова мирними і невійськовими засобами", - сказала Федеріка Могеріні.

За словами дипломата, ЄС готовий підтримати процес, спрямований на встановлення надійного і серйозного діалогу КНДР із міжнародною спільнотою до розв'язання кризи, що ставить під загрозу безпеку в Азії та в усьому світі. Федеріка Могеріні вважає, що для цього Брюссель має намір розширити діалог з учасниками переговорів так званої "шістки", яка намагалася з 2003 по 2009 рік вирішити корейську кризу. У неї входили представники США, Китаю, Японії, Південної Кореї, Росії та КНДР.

Водночас ЄС закликав КНДР утриматися від подальших провокаційних дій, які посилюють напруження. У зв'язку з прискоренням Пхеньяном розробки своїх ядерних і ракетних програм Федеріка Могеріні пригрозила КНДР новими санкціями. За її словами, Брюссель не виключає нових заходів, пропорційних викликам.

Як повідомляли раніше, ООН задумалася про посилення санкцій проти КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram