ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин пообіцяв почекати з ударом по Гуаму

У Пентагоні мають намір збивати ракети КНДР у разі загрози для Гуаму.

Кім Чен Ин пообіцяв почекати з ударом по Гуаму
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Голова КНДР Кім Чен Ин заявив про готовність почекати з ударом по Гуаму.

Про це повідомляє ресурс KCNA Watch з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Згідно з цією інформацією, Кім Чен Ин під час зустрічі з керівництвом стратегічних військ похвалив їх за підготовку до можливого удару. Він зазначив, що "американські імперіалісти вже зав'язали зашморг на своїй шиї через свій військовий конфронтаційний рекет". Кім Чен Ин зазначив, що "ще трохи подивиться на дурну поведінку янкі", пише KCNA.

"США, які першими розмістили біля нашої території ядерне озброєння, повинні першими прийняти правильне рішення і показати своїми діями, що хочуть послабити напруження на Корейському півострові і запобігти небезпечній військовій сутичці", - йдеться в повідомленні.

Раніше голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив про готовність США збивати ракети КНДР, які можуть становити загрозу для Гуаму, повідомляє агентство Рейтер.

"Якщо вони завдадуть удару по США, це дуже швидко може перетворитися на війну", - зазначив він.

За словами Меттіса, якщо ціль ракети - води недалеко від Гуаму, а не сам острів, рішення про подальші дії повинен приймати президент США.

Минулого тижня північнокорейські ЗМІ повідомили про розробку в країні плану ракетного удару по Гуаму. Президент США Дональд Трамп пообіцяв Пхеньяну військову відповідь на напад.

Раніше Рада Безпеки ООН ввела проти КНДР санкції за випробування міжконтинентальної балістичної ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram