ГоловнаСвіт

Трамп засудив расизм після подій у Шарлотсвіллі

Суд відхилив можливість застави для водія автомобіля, який в'їхав у натовп.

Трамп засудив расизм після подій у Шарлотсвіллі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп виступив із засудженням расизму після сутичок у місті Шарлотсвілль у штаті Вірджинія на вихідних, що спалахнули через плановану демонстрацію білих расистів і під час яких загинула людина.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ку-клукс-клан, неонацисти, прихильники ідей про перевагу білої раси й інші угруповання, які розпалюють ненависть, огидні для всього того, що цінують американці", - заявив президент.

Після суботніх сутичок Трамп уже засуджував насильство, але тоді він не засудив екстремістських поглядів, які спричинили його, і це викликало різку критику на адресу президента США.Раніше в понеділок суд у США відхилив можливість застави для чоловіка, взятого під арешт після наїзду автомобіля на демонстрантів проти расизму в Шарлотсвіллі, в результаті чого загинула учасниця акції протесту проти демонстрації расистів і ще 19 осіб були поранені. 20-річному Джеймсу Алексу Філдзу оголошено звинувачення у свідомому вбивстві, трьох випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень і втечі з місця ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram