ГоловнаСвіт

На Кубані чотирьох черкесів затримали за лезгинку

Офіційна заборона на лезгинку місцевою владою діє в кількох російських містах.

На Кубані чотирьох черкесів затримали за лезгинку
Фото: YouTube

У місті Геленджик Краснодарського краю Росії чотирьох уродженців Кабардино-Балкарії затримали за виконання лезгинки на вулиці, повідомляє Кавказ.Реалії.

Двох із затриманих потім відпустили. Ще двом загрожує адміністративний штраф у розмірі 2,5 тис. рублів або адміністративний арешт терміном на 15 діб.

За словами сестри одного із затриманих, до натовпу вірмен, росіян, дагестанців і кабардинців, що танцювали, під'їхала патрульна служба і агресивним тоном зажадала вимкнути музику, повідомивши, що в усьому Краснодарському краї лезгинка заборонена. На вимогу молодих людей надати документ, що забороняє танцювати лезгинку, була відповідь, що нічого вони надавати не будуть.

За словами одного з очевидців, у затриманні також брали участь козаки.

Відеоролик з кадрами затримання людини правоохоронцями і козаками під назвою "Козаки і поліція скрутили танцюриста лезгинки в Геленджику" опублікований на YouTube 13 серпня. На відео видно, що четверо поліцейських і козак жорстоко заламують хлопцеві руки, як злочинцеві, і кладуть його на асфальт. Перехожі, зібравшись навколо, вимагають його звільнити, кричать: "Він не чинив опору!", "Беззаконня повне!"  

Главу Кубані попросили розібратися із затриманням за лезгинку в Геленджику, повідомляє РІА Новини.

"Перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" Адальбі Шхагошев скерував у понеділок запит губернатору Краснодарського краю Веніаміну Кондратьєву, в якому просить його взяти під особистий контроль ситуацію із затриманням молодих людей з Кабардино-Балкарії, що виконали вдень на вулиці в Геленджику лезгинку", - йдеться в повідомленні.

Офіційна заборона на лезгинку місцевою владою зараз діє в таких російських містах, як Ростов-на-Дону, Ставрополь, П'ятигорськ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram