ГоловнаСвіт

У Москві затримали трьох підозрюваних у тероризмі

За інформацією ФСБ, організаторами підготовки терактів були ватажки ІДІЛ, які перебувають у Сирії.

У Москві затримали трьох підозрюваних у тероризмі
Фото: rg.ru

ФСБ повідомила про затримання групи людей, які планували організувати теракти на об'єктах транспорту та великих торговельних майданчиках у Москві

Про це повідомляє РИА Новости

Усього затримано трьох осіб. Серед них, за інформацією ФСБ, виявився організатор підготовки - емісар терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), фахівець із виготовлення вибухових пристроїв.

Затримані планували влаштувати серію терактів у Москві в місцях масового скупчення людей, у тому числі на об'єктах транспорту та великих торговельних майданчиках міста, повідомили в спецслужбі. При цьому вони збиралися використовувати "терористів-смертників і вибухові пристрої великої потужності", повідомляє "Интерфакс" із посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

"У Підмосков'ї виявлено та знешкоджено лабораторію з виробництва вибухових речовин і саморобних вибухових пристроїв", - додали в ФСБ.

За інформацією ФСБ, організаторами підготовки терактів були ватажки ІДІЛ, які перебувають у Сирії. Всього в складі групи підготовки було чотири людини: громадянин Росії і троє громадян держав центральноазіатського регіону.

Із затриманими проводять слідчі й оперативні дії.

Нагадаємо, наприкінці липня ФСБ заявила про затримання прихильників ІДІЛ, які готують теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram