ГоловнаСвіт

Трамп запідозрив свого радника в причетності до витоків даних з Білого дому

Американський лідер образився на радника за те, що той не приєднався до його компанії в гольф-клубі.

Трамп запідозрив свого радника в причетності до витоків даних з Білого дому
Стив Бэннон

Президент США Дональд Трамп запідозрив свого головного радника зі стратегічних питань Стіва Беннона в причетності до витоків інформації про роботу Білого дому.

Про це повідомляє Axios з посиланням на джерела, близькі до президента.

Джерело стверджує, що Трамп говорив співробітникам Білого дому, що йому набридло спостерігати "саморекламу" Беннона, який не приєднався до компанії президента в гольф-клубі в Нью-Джерсі на цьому тижні.

Час, який Трамп проводить з Бенноном, скоротився після призначення наприкінці липня главою апарату Білого дому Джона Келлі, відзначає видання. За інформацією Axios, у радника Трампа в Білому домі залишилося мало союзників.

Джерела в основному західному крилі Білого дому відзначили, що Беннон причетний до витоків інформації, спрямованих проти радника з нацбезпеки президента Герберта Макмастера.

Співрозмовники, близькі до президента, запевняють, що Трамп був роздратований тим, що Беннон співпрацював з журналістом Bloomberg Businessweek Джошем Гріном.

Беннон у розмові з колегами заперечував свою причетність до кампанії проти Макмастера. Коментувати інформацію виданню він відмовився.

Джерело, знайоме з позицією Трампа, сказало, що президент не вірив, що Беннон був "свого роду ляльководом" в кампанії проти Макмастера. Однак співрозмовник вважає дивним те, що Беннон не підтримав Макмастера, як зробив це в ситуації з колишнім главою апарату Білого дому Райнсом Прібусом.

Видання підкреслює, що Беннон був завжди ближчим Трампу, ніж інші радники. Він підтримував президента в таких питаннях, як вихід з Паризької кліматичної угоди та підписання меморандуму про розслідування щодо Китаю з питань розкрадання інтелектуальної власності та інших зловживань у торгівлі проти США.

Водночас, зауважує видання, у Беннона з Макмастером є багато питань, за якими їхні позиції не збігаються.

The Daily Caller з посиланням на колишніх високопоставлених співробітників Ради національної безпеки США на початку серпня повідомляли, що Трамп і Макмастер не доходять згоди з питань зовнішньої політики.

"Макмастер виступає проти всього, чого хоче президент. Трамп хоче вивести військових з Афганістану - Макмастер за їхню присутність там, Трамп хоче покинути Сирію - Макмастер хоче займатися нею, Трамп хоче угоди з Китаєм - Макмастер ні", - сказав співрозмовник газети.

Навесні про розбіжності президента США і його радника з нацбезпеки повідомляв Bloomberg. За інформацією агентства, Трамп був розчарований Макмастером.

Герберт Макмастер став радником Трампа у лютому цього року. Раніше його посаду обіймав Майкл Флінн. В середині лютого Флінн був звільнений через скандал про зв'язки адміністрації президента з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram