ГоловнаСвіт

Росія висунула на посаду директора "Роснафти" екс-канцлера Німеччини

Зараз Ґергард Шрьодер очолює "Північний потік-2 ".

Росія висунула на посаду директора "Роснафти" екс-канцлера Німеччини
Фото: http://www.zeit.de

Російська Федерація висунула на посаду директора компанії "Роснафта" кандидатуру екс-канцлера Німеччини Ґергарда Шрьодера.

Про це повідомляє DW.

"Уряд РФ висунув кандидатуру Ґергарда Шрьодера на посаду нового незалежного директора "Роснафти". Зараз він очолює комітет акціонерів Nord Stream AG", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ім'я Ґергарда Шрьодера - серед семи кандидатів на цю посаду. Голосування акціонерів за кандидатів відбудеться наприкінці вересня, кількість місць у раді директорів компанії буде збільшено з 9 до 11.

Як відомо, Шрьодера призначили невиконавчим директором "Роснафти" - компанії, яка народилася "на уламках" ЮКОС Михайла Ходорковського. "Роснафта" є найбільшим російським виробником нафти і на 50% перебуває у власності держави.

Ґергард Шрьодер був канцлером Німеччини з 1998-го по 2005 р. Раніше він критикував європейські санкції проти "Роснафти", накладені через дії Росії в Україні.

Відомо, що Шрьодер є близьким другом російського президента Володимира Путіна.

Колишній канцлер ФРН очолює комітет акціонерів у Nord Stream AG, яка займається газопроводом "Північний потік", по якому російський газ іде в Німеччину дном Балтійського моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram