ГоловнаСвіт

У Данії власника затонулого підводного човна заарештували і звинуватили в убивстві журналістки

Вона перебувала на борту субмарини перед тим, як та затонула.

У Данії власника затонулого підводного човна заарештували і звинуватили в убивстві журналістки
Фото: twitter.com/News7Danmark

Суд у Копенгагені наказав заарештувати данського винахідника, який створив найбільший у світі приватний підводний човен, за підозрою в ненавмисному вбивстві шведської журналістки. Вона перебувала на борту субмарини перед тим, як та затонула.

Як повідомляє BBC, Петер Мадсен заявляє, що висадив журналістку на одному з островів на околиці Копенгагена перед катастрофою судна.

Партнер журналістки здійняв тривогу рано-вранці п'ятниці. Вона була єдиним пасажиром на борту підводного човна "Наутилус" у цій подорожі. Приблизно в цей самий час субмарина пішла на дно, але Мадсена врятували. Він сам пояснює випадок "невеликою проблемою в баластному резервуарі, що призвела до великої аварії", через яку судно затонуло.

"Наутилус" затонув за 30 секунд, я не зміг закрити люки, не зміг узагалі нічого зробити, - розповів Мадсен. - Хоча це добре, інакше я був би всередині". Поліції поки що не вдалося обстежити затонуле судно. Субмарина лежить на дні бухти Кеге на півдні Копенгагена.

Друзі зниклої жінки розповіли, що її ім'я - Кім Волл, їй було 30 років, вона працювала в Нью-Йорку журналістом-фрілансером і писала для New York Times, Guardian і журналу Vice.

Поліція шукає свідків і записи камер, щоб установити, чи дійсно Мадсен висадив жінку.

Волл писала матеріал про Мадсена і його підводний човен. "Наутилус" збудували 2008 року, його вважали найбільшою приватною субмариною. Мадсен зібрав гроші на її будівництво за допомогою краудфандингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram