ГоловнаСвіт

У Карачі померла "пакистанська мати Тереза"

Доктор Рут Пфау присвятила своє життя боротьбі з проказою в Пакистані.

У Карачі померла "пакистанська мати Тереза"
Рут Пфау
Фото: EPA/UPG

У пакистанському місті Карачі у віці 87 років померла католицька черниця доктор Рут Пфау, відома як "пакистанська мати Тереза".

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Своє життя Пфау присвятила боротьбі з проказою в Пакистані. З жалобною заявою виступив прем'єр-міністр Шахід Хакан Аббасі, який високо оцінив її діяльність. Про це ж написав у Facebook генеральний консул Німеччини в Карачі", - йдеться в повідомленні.

Рут Пфау народилася в Німеччині, але з 1960 року жила в Пакистані. Вона заснувала в Карачі перший у країні центр з лікування і соціальної реабілітації хворих на проказу та їхніх близьких. Потім близько 160 відділень центру з'явилися по всій країні.

У 2002 році доктор Пфау була удостоєна премії Магсайсая, яку називають Нобелівською премією Азії - "за суспільне служіння".

У 1996 році Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що поширення прокази в Пакистані взяли під контроль і починається боротьба за її повну ліквідацію. У 2016 році кількість пацієнтів, які лікуються від прокази, скоротилося в Пакистані до 531 людини - з 19 тис. у 1980-х роках.

Як повідомляли напередодні, суддя Верховного суду Татарстану помер під час футбольного матчу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram