ГоловнаСвіт

Колумбійські повстанці можуть оголосити перемир'я на час візиту Папи Римського, - Рейтер

Бойовики готові оголосити перемир'я з владою Колумбії в односторонньому порядку.

Колумбійські повстанці можуть оголосити перемир'я на час візиту Папи Римського, - Рейтер
Фото: moe-online.ru

Повстанці з колумбійського угруповання "Армія національного звільнення" (ELN) думають оголосити одностороннє припинення вогню на час візиту в країну Папи Римського Франциска.

Про це розповів представник ELN Пабло Бельтран, повідомляє агентство Рейтер.

"Його святість Франциск - це Папа, який повернув церкву до турботи про бідних. Він - прогресивний святий отець, і все, що ми, колумбійці, можемо зробити, щоб прийняти його - це жест підтримки мирного процесу", - сказав Бельтран.

За його словами, ELN прагне домовитися з урядом Колумбії про взаємне припинення вогню, але в разі провалу цих переговорів готова оголосити його в односторонньому порядку.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб зробити це перемир'я двостороннім, однак якщо це виявиться недосяжним, розглянемо можливість його одностороннього оголошення", - зазначив він.

Армія національного звільнення діє в Колумбії з 1964 року, коли група радикальних католицьких священиків, надихнувшись революцією на Кубі, вирішила взяти владу у свої руки. Ідеологічно угруповання дотримується теології звільнення. Зараз ELN налічує близько двох тисяч членів і довго вважалася терористичною організацією в США і ЄС. Однак у лютому адміністрація діючого президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса розпочала офіційні переговори з бойовиками, метою яких повинно стати припинення насильства.

Візит Папи Римського Франциска в Колумбію заплановано на початок вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram