ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Удальцов засудив Навального за провокування арештів

"Навіть в опозиції не всі такі білі і пухнасті".

Російський опозиціонер Удальцов засудив Навального за провокування арештів
Сергей Удальцов
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Сергій Удальцов засудив політика Олексія Навального і колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова за "провокування арештів" під час підготовки акції 6 травня 2012 року на Болотній площі.

Про це Удальцов повідомив під час прес-конференції, передає "Дождь".

"Були люди з табору опозиції, і в мене до них запитання. Коли Ілля Пономарьов бігав того дня і говорив, що треба проривати оточення поліції. Мені було дивно, для чого він це робить? (...) Олексій Навальний за день до цієї акції пропонував не йти на Болотну, а сідати біля кінотеатру "Ударник". І я, і Леонід [Развозжаєв] усі сили витратили, щоб переконати, і до кінця не вдалося, що не можна людей підставляти. Тому що пропонувалося свідомо підставити людей під репресії, щоб їх там побили", - заявив Удальцов.

Він додав, що "навіть в опозиції не всі такі білі і пухнасті". "Там теж є люди не дуже порядні. Ситуації, наприклад, коли людей без попередження свідомо підставляють під це місиво, під ці кийки. Мені здається, це неправильно (...) Якщо ми звинувачуємо владу в обмані й нечесності, то ми самі не повинні ставати на цей шлях", - підкреслив Удальцов.

Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов вийшов з колонії 8 серпня. Там він відбував термін 4,5 року за звинуваченням в організації масових заворушень на Болотній площі 6 травня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram