ГоловнаСвіт

Учасника акції 26 березня в Москві засудили до 4 років колонії

Андрій Косих - четвертий засуджений після зіткнень протестувальників з поліцією.

Учасника акції 26 березня в Москві засудили до 4 років колонії
Фото: Медиазона

Тверський районний суд Москви засудив до чотирьох років колонії загального режиму Андрія Косих за напад на поліцейського під час антикорупційного мітингу, який відбувся 26 березня за ініціативою опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Косих звинувачували в тому, що, "беручи участь у несанкціонованому мітингу, що проходив 26 березня 2017 року на Пушкінській площі в Москві, чинив опір поліцейським, вдаривши одного з них кулаком по голові, а другого - ногою".

Косих визнав провину, його справа розглядалася в особливому порядку. Прокурор просила для підсудного 4,5 роки колонії.

"Я дійсно був розлючений, через те що відразу ні з того ні з сього почалися всі ці жорсткі затримання, я взагалі вперше серед такого хаосу перебуваю, я інстинктивно почав захищати тих, хто, на моє переконання, не були винні", - цитує останнє слово Косих Медіазона.

Андрій Косих - четвертий засуджений після зіткнень протестувальників з поліцією під час мітингу наприкінці березня. Раніше за такими ж звинуваченнями засудили Станіслава Зимовця (2,5 роки колонії), Олександра Шпакова (півтора року колонії) і Юрія Кулія (вісім місяців у колонії-поселенні).

26 березня протести пройшли приблизно в 90 російських містах. У Москві на них було затримано понад тисячу людей.

Приводом для акцій став опублікований на початку березня фільм Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального"Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. У ньому стверджувалося, що глава російського уряду розпоряджається елітною нерухомістю, виноробнями і яхтами в Росії і за кордоном. Сам Медведєв назвав фільм "брехливим продуктом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram