ГоловнаСвіт

У Мережі з'явився перший випуск новин від Трампа

У соцмережах новини затаврували як "відкриту пропаганду в радянському стилі".

У відповідь на звинувачення на адресу американських ЗМІ в поширенні фейків президент США Дональд Трамп оголосив про запуск програми новин Real News "Реальні новини", яка буде виходити на його сторінці в Facebook.

У Мережі з'явився перший 90-секундний випуск новин, який веде колишня ведуча CNN Кейлі МакЕнані.

У першій програмі вона розповіла про досягнення Трампа в сфері збільшення робочих місць, відновлення економіки й уваги до ветеранів війни у В'єтнамі.

Як пише CNN, у соцмережах новини затаврували як "відкриту пропаганду в радянському стилі", а колишній посол США в РФ Майкл Макфол написав у "Твіттері", що випуск нагадав йому "багато державних каналів, які я дивився в інших країнах".

У липні Трамп звинуватив ЗМІ в "перекручуванні демократії" під час висвітлення зустрічі його сина з російським юристом. Раніше він заявляв про те, що ні з одним політиком в історії ЗМІ не поводилися "гірше і несправедливіше", ніж з ним.

У лютому Трамп відмовився від традиційної для президентів США вечері з пресою. Від участі в заходах, які супроводжували вечерю, також відмовилися The New Yorker, Vanity Fair і агентство Bloomberg.

Також у лютому на брифінг для преси в Білому домі не пустили кореспондентів CNN, The New York Times і ВПС. На знак протесту багато репортерів бойкотували брифінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram