ГоловнаСвіт

У Нігерії бойовики "Боко Харам" убили 30 осіб

Нігерійські бойовики з 1 червня вбили щонайменше 113 осіб.

У Нігерії бойовики "Боко Харам" убили 30 осіб
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

У Нігерії бойовики терористичного угруповання "Боко Харам" убили щонайменше 30 рибалок.

Про це розповів Кашима Шетіма, губернатор штату Борно, який розташований у центрі активності ісламістів, повідомляє агентство Рейтер

Озброєні бойовики напали на рибалок у районі озера Чад. За словами очевидця, нападники розділилися на дві групи. Бойовики вчиняли свої напади в декількох поселеннях навколо озера, проте губернатор не уточнив, за якими ознаками зловмисники вибирали своїх жертв.

Напад стався через тиждень після того, як було знято заборону на виловлювання риби у водоймі, розташованій на стику Нігерії, Нігеру, Камеруну і Чада. Заборону на вилов риби в озері Чад було введено після появи заяв про те, що бойовики "Боко Харам" використовують доходи від вилову для фінансування своєї військової кампанії.

Відзначають, що бойовики з 1 червня вбили щонайменше 113 осіб.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату та боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року змінила назву на "Західноафриканська провінція "Ісламської держави". Місяцем раніше ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" за вісім років стали понад 20 тис. осіб, ще 2,7 млн осіб стали вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, наприкінці липня в Нігерії смертниці атакували табір вимушених переселенців, загинуло восьмеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram