ГоловнаСвіт

У передмісті Парижа автомобіль наїхав на групу військових (оновлено)

Місцева влада назвала наїзд на військових "спланованим нападом".

У передмісті Парижа автомобіль наїхав на групу військових (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У передмісті Парижа Леваллуа-Перре автомобіль наїхав на групу військовослужбовців, постраждали шестеро людей.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює Sky News, двоє військовослужбовців отримали серйозні травми.

Префектура поліції Парижа повідомляє в своєму "Твіттері", що розшукує автомобіль, який втік із місця події.

За даними  телеканалу BFM, автомобіль збив військових, коли вони виходили з казарми. Двоє солдатів госпіталізовані. Мер Леваллуа-Перре заявив, що наїзд на військових був спланованим нападом.

Sky News зазначає, що військові займалися патрулюванням у рамках операції Sentinelle, яка почалася після нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

Оновлено: Під час спецоперації було затримано чоловіка, якого підозрюють у наїзді на групу військових, передає BFMTV.

Чоловіка поранили під час затримання. Зазначають, що він чинив опір. Le Parisien уточнює, що в перестрілці поранення отримав також поліцейський.

Глава МВС Жерар Коллон вважає, що дії чоловіка, який наїхав на військових, були сплановані. Антитерористичний підрозділ прокуратури Парижа порушив кримінальну справу. Її розслідуватимуть у зв'язку зі спробою вбивства представників влади для здійснення теракту.

У Франції з листопада 2015 року діє надзвичайний стан. За цей час у країні сталося декілька атак на силовиків, особливо тих, хто охороняє пам'ятки. Так, у червні в центрі Парижа автомобіль протаранив поліцейський фургон. А наприкінці квітня озброєний автоматом Калашникова чоловік відкрив вогонь по поліцейському автомобілю на Єлисейських полях. Убивши одного поліцейського і поранивши ще двох, нападник спробував утекти, але його застрелили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram