ГоловнаСвіт

КНДР пригрозила розбомбити Гуам

Напад може відбутися будь-якої миті, тільки-но захоче Кім Чен Ин.

КНДР пригрозила розбомбити Гуам
Американский бомбардировщик на базе в Гуаме.
Фото: EPA/UPG

Північна Корея розглядає можливість ракетного удару по військових об'єктах США на острові Гуам у західній частині Тихого океану.

Так КНДР відповіла президенту США Дональдові Трампу, який пообіцяв спрямувати на північнокорейців "вогонь і лють" США, якщо дії Пхеньяна загрожуватимуть Америці, пише "Голос Америки".

У Пхеньяні повідомити, що "серйозно розглядають" такий план. Він "буде реалізований послідовно і багатоступенево будь-якої миті", тільки-но буде прийнято рішення північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Ще один представник північнокорейської армії заявив, що КНДР може розпочати превентивну операцію, якщо Сполучені Штати вдадуться до провокації.

Нагадаємо, що США вступили у Другу світову війну після того, як було скоєно напад на її військову базу в Тихому океані.

4 липня Пхеньян уперше провів успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Незабаром після цього Росія скористалася правом вето, перешкодивши Раді Безпеки ООН прийняти резолюцію, яка засуджує дії влади КНДР.

28 липня КНДР здійснила новий запуск. Ракета пролетіла близько тисячі кілометрів і впала в Японському морі. Незвично те, що Північна Корея запустила ракету вночі - поки що незрозуміло, що це означає. Це перша ракета, запущена з провінції Чагандо. Про існування в цьому районі робочого полігону раніше не було відомо.

На початку серпня Радбез ООН увів украй жорсткі санкції проти КНДР, які можуть скоротити її експорт на третину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram