ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв, що нові загрози Північної Кореї США "зустрінуть вогнем і люттю"

"Розглядають усі варіанти", в тому числі збройний удар.

Трамп пообіцяв, що нові загрози Північної Кореї США "зустрінуть вогнем і люттю"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що нові загрози Північної Кореї у Вашингтоні зустрінуть "з люттю, якої світ ще не бачив", передає Голос Америки.

"Найкраще для Північної Кореї - більше не погрожувати Сполученим Штатам. Їх зустрінуть вогнем і люттю, яких світ ще не бачив", - заявив Трамп.

Раніше президент США схвально відгукнувся про інші країни за вжиття заходів проти ракетної програми Північної Кореї. Слова Трампа пролунали через кілька днів після того, як Рада Безпеки ООН ввела нові санкції стосовно Пхеньяна у відповідь на проведені в липні два випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

"Після багаторічної бездіяльності країни об'єднуються, щоб нарешті вжити заходів у зв'язку із загрозами з боку КНДР. Потрібно діяти жорстко і рішуче!" - написав Трамп у "Твіттері" у вівторок. Підготовлена США резолюція стосовно Північної Кореї була схвалена Радою Безпеки ще в суботу.

Однак представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила в ефірі телеканалу NBC, що чергові санкції ООН, покликані скоротити північнокорейський експорт на 1 млрд доларів, "не покладуть кінець нашій північнокорейській проблеми". Проте, за її словами, санкції стануть "дуже потужним сигналом".

За словами Хейлі, Трамп "заявив, що розглядаються всі варіанти", в тому числі збройний удар з метою відбиття північнокорейської загрози у відповідь на заяви Пхеньяна, що його ракети тепер здатні дістатися континентальної території США.

"Ми зробимо все необхідне, щоб дати відсіч Північній Кореї", - сказала вона.

Нагадаємо, що 4 липня Пхеньян уперше провів успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Незабаром після цього Росія скористалася правом вето, перешкодивши Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію, що засуджує дії влади КНДР.

28 липня КНДР здійснила новий запуск. Ракета пролетіла близько тисячі кілометрів і впала в Японському морі. Незвично те, що Північна Корея запустила ракету вночі - поки що незрозуміло, що це означає. Це перша ракета, запущена з провінції Чагандо. Про існування в цьому районі робочого полігону раніше не було відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram