ГоловнаСвіт

В Афганістані "Талібан" відпустив на волю 235 заручників

Таліби можуть утримувати ще близько сотні людей.

В Афганістані "Талібан" відпустив на волю 235 заручників
Фото: boston.com

Бойовики ісламістського угрупування "Талібан" у вівторок, 8 серпня, відпустили на волю 235 заручників з віддаленого села в провінції Сарі-Куль на півночі Афганістану, передає DW.

Це стало наслідком переговорів з участю місцевих старійшин і місцевих чиновників, повідомив прес-секретар глави адміністрації провінції Забіхулла Амані.

"Їх безпечно евакуювали в місто Сарі-Куль, проте невідома кількість людей досі залишається серед заручників", - цитує Амані інформагентство AFP.

Джерела інформагентства серед силовиків повідомляють, що "Талібан" утримує ще близько сотні людей. Самі ж звільнені "настільки шоковані, що не можуть навіть розповісти нам про інших заручників", пояснив глава адміністрації провінції Мохаммад Захер Вахдат.

Минулого тижня ісламісти напали на одне із шиїтських сіл в провінції Сарі-Куль на півночі Афганістану і вбили щонайменше 50 цивільних, серед яких - жінки, діти і люди похилого віку. Як повідомив представник адміністрації, в нападі брали участь бойовики як "Ісламської держави", так і "Талібану", зокрема й іноземці. У "Талібані" заперечують причетність до атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram