ГоловнаСвіт

Карла дель Понте звинуватила в бездіяльності комісію ООН з питань Сирії і вийшла з неї

"Я здаюся", - сказала відомий швейцарський прокурор.

Карла дель Понте звинуватила в бездіяльності комісію ООН з питань Сирії і вийшла з неї
Карла дель Понте
Фото: EPA/UPG

Швейцарська прокурорка Карла дель Понте вирішила покинути комісію ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії.

Про це вона розповіла швейцарській газеті Blick, пише DW.

"Я здаюся, Рада Безпеки не хоче справедливості. Я не можу бути в цій комісії, яка просто нічого не робить", - сказала швейцарський прокурор. За її словами, у комісії "немає ніякого успіху", а всі сторони конфлікту в Сирії "на боці зла".

"Уряд Башара Асада, який здійснював жахливі злочини проти людяності і застосував хімічну зброю, і опозиція, яка складається тільки з екстремістів і терористів", - зазначила Карла дель Понте.

Як повідомляє газета, член комісії вже написала заяву про відставку і відправить його найближчими днями. У вересні вона візьме участь в останньому засіданні комісії.

Дель Понте, раніше відома своїми розслідуваннями злочинів проти людяності в колишній Югославії, працювала в комісії ООН з розслідування в Сирії близько п'яти років. За її словами, до Сирії вона ніколи не бачила таких злочинів, навіть у Руанді і колишній Югославії.

Комісія була створена 2011 року Радою з прав людини для розслідування злочинів в Сирії. З тих пір структура зібрала свідчення тисяч осіб і склала список підозрюваних осіб, причетних до скоєння злочинів в цій країні. Карла дель Понте й інші члени комісії неодноразово закликали Раду Безпеки направити сирійську справу до Міжнародного кримінального суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram