ГоловнаСвіт

Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї

КНДР покарали за запуски міжконтинентальних балістичних ракет. 

Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Рада безпеки ООН увечері 5 серпня одностайно ухвалила резолюцію про запровадження нових санкцій проти Північної Кореї у відповідь на її ракетні випробування.

Про це повідомив Reuters.

Розроблений Сполученими Штатами проект резолюції передбачає заборону експорту з КНДР вугілля, заліза, залізної руди, свинцю, свинцевої руди і морепродуктів. Країнам також заборонять збільшувати нинішнє число робітників із Північної Кореї, що працюють за кордоном. Крім того, заборонені будуть усі нові спільні проекти з Північною Кореєю і будь-які нові інвестиції в поточні спільні проекти.

Також передбачено занесення дев'яти фізичних осіб і чотирьох юридичних осіб до "чорного списку" ООН, серед них - Зовнішторгбанк КНДР.

Нові санкції можуть позбавити КНДР третини експортного виторгу, який зараз становить близько 3 млрд доларів на рік.

Північна Корея живе під санкціями ООН від 2006 року.

Нагадаємо, що 4 липня Пхеньян уперше провів успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Незабаром після цього Росія скористалася правом вето, перешкодивши Раді безпеки ООН прийняти резолюцію, яка засуджує дії влади КНДР.

28 липня КНДР здійснила новий запуск. Ракета пролетіла близько тисячі кілометрів і впала в Японському морі. Незвично те, що Північна Корея запустила ракету вночі - наразі незрозуміло, що це означає. Це перша ракета, запущена з провінції Чагандо. Про існування в цьому районі полігону раніше не було відомо.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram