ГоловнаСвіт

Венесуелу виключили з торгового блоку Mercosur на невизначений термін

Країни Південної Америки закликали Мадуро повернутися до демократії. 

Венесуелу виключили з торгового блоку Mercosur на невизначений термін
Фото: EPA/UPG

Торгово-економічний союз Південної Америки Mercosur (Аргентина, Бразилія, Уругвай, Парагвай і Венесуела) в суботу, 5 серпня, призупинив членство Венесуели на невизначений термін.

У заяві організації йдеться, що Венесуелу не приймуть назад у Mercosur доти, доки уряд Ніколаса Мадуро не відпустить усіх політв'язнів, не розпустить недавно створені Національні установчі збори і не відновить демократичний порядок у країні.

Глави МЗС решти членів Mercosur закликали венесуельську владу негайно розпочати політичні перетворення, пише "Німецька хвиля".

А проте того самого дня, 5 серпня, Національні установчі збори на своєму першому засіданні ухвалили рішення відправити у відставку генерального прокурора Венесуели Луїзу Ортегу. Ортега є одним з головних критиків політики Мадуро. Декількома днями раніше вона ініціювала розслідування у зв'язку з підозрами у фальсифікації під час виборів до нового органа влади.

Новий державний орган має замінити парламент, налаштований опозиційно до президента Ніколаса Мадуро. Він має право змінювати Конституцію країни. Вибори в новий орган пройшли 30 липня, а 4 серпня він почав свою роботу. Створення "альтернативного парламенту" спричинило масові протести з боку опозиції, до розгону якої були залучені сили безпеки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram