ГоловнаСвіт

Перший віце-прем'єр України відвідає інавгурацію президента Ірану

Кількість представників іноземних держав стане "безпрецедентною" для Ірану.

Перший віце-прем'єр України відвідає інавгурацію президента Ірану
Степан Кубив
Фото: http://kp.ua

Перший віце-прем'єр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у суботу, 5 серпня, відвідає Тегеран для участі в інавгурації президента Ірану Хасана Рухані.

"5 серпня 2017 року Степан Кубів перебуватиме з офіційним візитом в м. Тегеран (Ісламська республіка Іран), де візьме участь в урочистостях з нагоди інавгурації президента Ірану Хасана Рухані", - йдеться в повідомленні на сайті уряду.

Як пише "Інтерфакс" з посиланням на іранське агентство "Мехр", на заході будуть присутні делегації з багатьох країн і організацій.

"131 представник з 85 країн і восьми міжнародних організацій повідомив, що має намір прибути на церемонію", - сказав заступник глави МЗС Ірану Ібрагім Рахімпур в ефірі іранського телебачення.

За словами Рахімпура, захід відвідають, зокрема, 30 дипломатів з 23 країн Європи. Крім цього, в Ірані очікують прибуття представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

Росію на інавгурації представлятиме віце-прем'єр Дмитро Рогозін.

Відзначається, що кількість представників іноземних держав стане "безпрецедентною" для Ірану на такому заході.

Суботу, 5 серпня, оголошено в Тегерані вихідним днем.

Рухані був вперше обраний президентом Ірану в 2013 році. У 2017 році він знову балотувався на цю посаду і виграв президентські вибори, набравши 57% голосів при явці у 73%.

Боротьбу за президентський пост вели чотири кандидати: 68-річний Рухані, 70-річний екс-міністр промисловості Ірану Мостафа Хашемі-Таба, 70-річний екс-глава міністерства культури країни Мостафа Мірсалім та 50-річний екс-генпрокурор Ірану Ібрагім Раісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram