ГоловнаСвіт

США хочуть поліпшити відносини з Росією, але не закриватимуть очі на її агресію в Україні, - Держдеп

"Україна - дуже серйозна проблема, і ми будемо продовжувати притягувати Росію до відповідальності".

США хочуть поліпшити відносини з Росією, але не закриватимуть очі на її агресію в Україні, - Держдеп
Хизер Нойерт
Фото: state.gov

Сполучені Штати Америки прагнуть поліпшити відносини з Росією, але не закриватимуть очі на її агресію в Україні.

Про це заявила на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Хізер Нойерт, повідомляють на сайті відомства.

"Те, що ми хочемо знайти зони взаємодії і поліпшити відносини з Росією, де це можливо, оскільки вона ще й ядерна супердержава, не означає, що ми будемо закривати очі на негативні дії, в які вона залучена, як-от в Україні", - сказала вона.

За словами Нойерт, США прагнуть відновити єдність і зберегти територіальну цілісність України.

"Україна - дуже серйозна проблема, і ми будемо продовжувати притягувати Росію до відповідальності. Ми недавно призначили Курта Волкера, щоб він розібрався з частиною проблем. Ви знаєте, як важливо зберегти або спробувати повернути цілісність і територіальний суверенітет України", - наголосила речниця Держдепартаменту США.

Нагадаємо, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії. При цьому він розкритикував цей документ, назвавши його недосконалим. Він закликав Конгрес не використовувати цей захід для ускладнення зусиль США та їхніх європейських союзників із вирішення конфлікту між Росією і Україною.

Законопроект передбачає нові обмеження для американських компаній, які співпрацюють із російськими нафтовими і газовими компаніями, а також кодифікує санкції, введені екс-президентом Бараком Обамою у відповідь на російське втручання у вибори, в тому числі його рішення про закриття двох російських дипломатичних об'єктів на території США. Законопроект також дає Конгресу право протягом 30 днів заблокувати будь-яку спробу президента пом'якшити санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram