ГоловнаСвіт

Депутати парламенту Бразилії побилися через рішення з приводу президента

Рішення парламентської більшості не сподобалося представникам опозиції.

Депутати нижньої плати парламенту Бразилії більшістю голосів прийняли рішення не передавати до Верховного суду країни справу про підозру в корупції президента Мішела Темера.

Про це повідомляє  BFMTV. 

За даними телеканалу, рішення більшості не сподобалося представникам опозиції, які почали протестувати.

У результаті дискусія переросла в бійку між опонентами. 

Як повідомляли раніше сьогодні, Темер уник суду у справі про корупцію

Йому загрожувало звільнення з посади на 6 місяців і потенційний імпічмент.

Проте Темера, як і раніше, звинувачують в отриманні хабара в розмірі близько €150 тис. 26 червня генпрокурор країни Родріго Жанот подав позов до Верховного суду Бразилії.

Стверджується, що Темер тривалий час отримував хабарі для Партії бразильського демократичного руху, до якої він належить, від підприємця Жослен Батісти, власника найбільшого в країні виробника м'яса, компанії JBS. При цьому Батіста нібито зробив таємний запис своєї розмови з Темером, який і надав як доказ. Усі звинувачення на свою адресу Темер заперечує. Як повідомляють бразильські ЗМІ, з моменту подачі позову президент особисто поговорив більш ніж зі ста депутатами, пообіцявши їм кошти на загальну суму 6 млн доларів для впровадження їхніх проектів і законодавчих ініціатив у разі його підтримки.

Сенат призначив Темера президентом у 2016 році - після того, як було оголошено імпічмент Ділмі Русеф у зв'язку зі звинуваченнями в корупції і зловживанні владою. Нинішній рейтинг довіри Мішела Темера, згідно з опитуваннями, не перевищує п'яти відсотків. Його повноваження президента закінчуються наприкінці 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram