ГоловнаСвіт

Уряд Японії подав у відставку

Сіндзо Абе замінить кількох міністрів.

Уряд Японії подав у відставку
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

В Японії подав у відставку уряд прем'єр-міністра Сіндзо Абе.

Як повідомляє телеканал NHK, причиною стала підготовка головою кабінету міністрів кадрових перестановок на тлі низького рейтингу керівництва країни.

Вихід міністрів у відставку є формально необхідною процедурою для внесення змін до складу уряду. Незабаром у Японії повинні оголосити його новий склад. Як зазначив головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга, основним завданням уряду має стати зміцнення суспільної довіри й економічне відновлення країни.

Як пише видання The Japan Times, у новому складі уряду Абе має намір зберегти на ключових постах нинішніх міністрів, у тому числі головного секретаря Сугу і міністра фінансів Таро Асо, який також є екс-прем'єром країни. Крім того, очікуються внутрішні кадрові перестановки: наприклад, міністр сільського господарства Йошимаса Хаясі, за даними газети, повинен зайняти посаду міністра освіти. Основні міністерські пости повинні залишитися за однопартійцями Абе з очолюваної ним Ліберально-демократичної партії. Також очікується, що свої місця збережуть представники правоцентристської партії «Комейто», що входить до складу урядової коаліції.

Японське видання пов'язує кадрові перестановки в японському уряді з низьким рівнем схвалення діяльності міністрів у країні. За даними опитувань, рівень схвалення уряду Сіндзо Абе впав до найнижчої точки з моменту його повернення на посаду прем'єр-міністра у 2012 році. У середині липня, за даними агентства Jiji Press, довіру уряду висловили лише 29,9% японців.

Наприкінці минулого місяця через низку скандалів свою посаду покинула міністр оборони Японії Томомі Інада. Зокрема, на різку критику наразився звіт про діяльність японських миротворців у Південному Судані, який оборонне відомство спробувало приховати від опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram