ГоловнаСвіт

У міноборони розповіли, що Росія задумала у відповідь на американські санкції

Збільшення військової допомоги для ескалації ситуації на Донбасі будь-якої миті.

У міноборони розповіли, що Росія задумала у відповідь на американські санкції
Фото: facebook.com/ato.news

У відповідь на посилення санкцій США, а також на очікуване виділення США летального озброєння Україні, Росія планує низку військових та організаційних заходів, які посилять її можливості провести ескалацію бойових дій на тимчасово окупованих територіях України.

Про це LB.ua розповіло високопоставлене джерело в міноборони України.

"Ми фіксуємо, що крім збільшення інтенсивності бойових дій і, відповідно, поставок боєприпасів і озброєнь для свого угруповання військ на Донбасі, Москва розглядає питання легалізації і визнання надання "народним республікам" не тільки гуманітарної, але й військової допомоги", - сказав співрозмовник видання.

Крім того, російським окупаційним командуванням ухвалено рішення відмовитися від практики призначення на командні посади нижньої ланки (командир взводу - командир батальйону) місцевих колаборантів (зокрема відмобілізованих у Криму) і повернутися до призначення на такі посади тільки кадрових офіцерів ЗС РФ. За задумом, цей крок має підвищити керованість військ в ОРДЛО, насамперед першого ешелону нинішніх корпусів.

Як повідомлялося, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав законопроект про введення санкцій проти Ірану, КНДР і Росії. Головне в новому законі - те, що він позбавляє президента можливості скасовувати санкції проти Росії без дозволу конгресу.

Закон поєднує і доповнює великий обсяг ухвалених раніше, після анексії Криму і початку конфлікту на Донбасі, документів про санкції проти Росії. Закон не вводить прямо ніяких нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram