ГоловнаСвіт

Президент Філіппін назвав Кім Чен Ина "дурнем" і "сучим сином"

7 серпня відбудеться Регіональний форум АСЕАН за участю КНДР.

Президент Філіппін назвав Кім Чен Ина "дурнем" і "сучим сином"
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Роа Дутерте назвав лідера КНДР Кім Чен Ина "дурнем" і "сучим сином" через його ядерні амбіції.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Цей Кім Чен Ин дурень. Він грає з небезпечними іграшками, цей дурень. Це пухке обличчя, яке виглядає доброзичливим. Цей сучий син. Якщо він зробить помилку, Далекий Схід стане засушливої землею. Це потрібно зупинити, цю ядерну війну. Обмежена конфронтація, і вона вибухає тут, я скажу вам, опади можуть виснажити ґрунт, ресурси, і я не знаю, що з нами станеться", - сказав Дутерте.

Цього року Дутерте є головою Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), відзначає Рейтер. У понеділок, 7 серпня, відбудеться Регіональний форум АСЕАН, в якому візьмуть участь 27 країн, включаючи Австралію, Китай, Індію, Японію, Росію, Північну і Південну Корею і США.

Дутерте і раніше критикував Кім Чен Ина за його ядерні амбіції. Так, у квітні він поставив під сумнів розсудливість північнокорейського лідера і закликав США продемонструвати стриманість і не "клювати на наживку" чоловіка, який "хоче кінця миру".

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, який візьме участь у форумі АСЕАН, напередодні заявив, що хоче почати діалог з КНДР, наголосивши, що Північна Корея не є ворогом, а США не домагаються повалення режиму.

Нагадаємо, 28 липня в КНДР відбувся другий запуск ракети "Хвасон-14". Вона пролетіла 998 км за 47 хвилин. Максимальна висота польоту становила близько 3725 км.

Раніше, на початку липня, КНДР здійснила перше успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. В останні кілька місяців Північна Корея різко збільшила число випробувань ракет. На початку березня КНДР запустила чотири балвстичні ракети і назвала це навчаннями з нанесення удару по американських базах в Японії. 16 квітня Пхеньян провів невдалий запуск балістичної ракети, після чого США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян відреагував на це погрозами завдати "надпотужного попереджувального удару".

15 травня Рада Безпеки ООН застерегла Пхеньян від подальших запусків.

21 травня Центральне телеграфне агентство Північної Кореї повідомило, що КНДР продовжить запускати ракети, "здатні вдарити по США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram