ГоловнаСвіт

"Антивоєнний комітет" вимагав від іноземних дипломатів сприяти припиненню війни Росії проти України

Акції протесту пройшли в Санкт-Петербурзі.

"Антивоєнний комітет" вимагав від іноземних дипломатів сприяти припиненню війни Росії проти України
Антивоенный пикет на День ВМФ РФ

1 серпня в Санкт-Петербурзі пройшла серія одиночних пікетів біля консульств провідних держав: США, Німеччини, Великобританії і Франції - з вимогою сприяти припиненню війни Росії проти України.

«Наші вимоги: максимальна кількість санкцій путінському режиму, його верхівці й особисто Путіну; виконання США і Великобританією положень Будапештського меморандуму. У кінцевому підсумку бажаємо побачити Путіна на лаві підсудних у Гаазькому трибуналі», - повідомили LB.ua організатори пікетів з організації «Антивоєнний комітет».

За результатами пікетування обійшлося без затримань.

Крім того, напередодні, 30 липня, «Антивоєнний комітет» провів антивоєнну акцію на державне свято Росії - День ВМФ, який вони назвали «мілітаристською вакханалією». «Цього дня росіяни висипають на вулиці своїх сіл і міст, напиваються і публічно пишаються своїми вбивствами. Танки, гармати, кораблі, діти з автоматами і на кожному розі кіоски з військовою атрибутикою», - повідомили вони. «Антивоєнний комітет» вважає себе незалежною політичною силою, яка організувалася 17 липня 2017 року. Його учасники заявляють, що війна Росії проти України є жахливим злочином. А окупація Криму та агресія на Донбасі, яка забрала понад десять тисяч життів, - чорна пляма російської історії.

В організації заявляють, що в Росії багато ЗМІ, які називають себе незалежними, і організацій, які називають себе опозиційними, самоусунулися від антивоєнного порядку денного і відсунули його на другий або навіть на третій план.

«За цих умов назріла потреба в об'єднанні небайдужих громадян заради припинення цієї ганебної війни незалежно від їхніх політичних поглядів. Війна повинна бути зупинена, бойовики і регулярні російські війська повинні бути виведені з усієї території України, включно з Кримом і Донбасом», - кажуть в «Антивоєнному комітеті».

«Росія майбутнього повинна початися з відновлення територіальної цілісності наших сусідів і розкаяння за злочини Путіна і його банди», - стверджують вони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram