ГоловнаСвіт

Британія попросить найбільші соцмережі про допомогу в боротьбі з радикалізацією

Сьогодні в Сан-Франциско пройде Світовий інтернет-форум із протидії тероризму.

Британія попросить найбільші соцмережі про допомогу в боротьбі з радикалізацією

Великобританія звернеться до керівництва найбільших світових соціальних мереж із проханням про допомогу в протидії радикалізації.

Як повідомляє агентство Рейтер, це стане одним із головних питань, яке міністр внутрішніх справ Великобританії Амбер Руд порушить під час Світового інтернет-форуму з протидії тероризму, що пройде сьогодні в Сан-Франциско.

"Терористи й екстремісти намагаються використовувати ваші платформи для поширення ненависницьких повідомлень. Цей Форум є ключовим способом зупинки цього. Відповідальність за протидію цій загрозі лежить як на державному, так і приватному секторах. У нас є спільний інтерес: ми хочемо захистити наших громадян і зберегти вільний і відкритий інтернет", - сказала Руд.

Рейтер додає, що участь у Форумі візьмуть представники таких гігантів, як Google, Facebook, Twitter і Microsoft.

"Цей майданчик було створено самими інтернет-компаніями для об'єднання зусиль із видалення екстремістського контенту з їх платформ", - пише агентство.

За словами джерел агентства, у міністра запланована зустріч із представниками YouTube.

"Соціальні мережі та інтернет-гіганти запевняють, що хочуть допомогти урядам прибрати екстремістські та кримінальні матеріали, але при цьому повинні балансувати між потребами національної безпеки і свободами демократичних суспільств", - ідеться в матеріалі.

Нагадаємо, в липні Сенат Франції затвердив законопроект про боротьбу з тероризмом, обіцяний Макроном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram