ГоловнаСвіт

Трамп найближчим часом підпише закон про розширення антиросійських санкцій, - Пенс

"Діям Росії США протиставляють свої цінності".

Трамп найближчим часом підпише закон про розширення антиросійських санкцій, - Пенс
Трамп подписывает указ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп дуже швидко підпише законопроект про посилення санкцій проти Росії.

Про це повідомив віце-президент США Майк Пенс журналістам у Тбілісі, передає "Интерфакс".

"Ми бажаємо їхнього (санкцій - ред.) скасування, але це можливо лише за умови виконання Росією взятих на себе зобов'язань, однак останні дипломатичні кроки Росії, на жаль, свідчать про протилежне", - сказав він, додавши, що діям Росії США протиставляють свої цінності.

Минулого тижня Сенат США схвалив законопроект про нові санкції. Закон не вводить прямо жодних нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити. Однак передбачає можливість введення нових санкцій проти інвесторів з будь-якої країни, наприклад, за участь у спорудженні російських експортних трубопроводів.

Також обмеження забороняють американському президенту знімати санкції з Росії без дозволу парламентаріїв.

Крім того, в розділі про допомогу в забезпеченні енергетичної безпеки України прямо згадується необхідність, з погляду американських конгресменів, протидіяти будівництву газопроводу "Північний потік-2" з Росії дном Балтійського моря в Німеччину.

Саме тому прийнятий законопроект дуже стурбував Євросоюз, і кілька європейських лідерів уже виступили з критикою цього документа.

Росія ще до підписання документа президентом США оголосила про введення у відповідь заходів проти Вашингтона. Зокрема, РФ забрала в посольства США дачу і веліла відкликати частину дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram