ГоловнаСвіт

Колона військової техніки США пройшла через чотири міста Грузії

Навчання НАТО "Гідний партнер" проводяться в Грузії вже втретє. 

Марш американської бронетехніки тривалістю в кілька годин почався сьогодні з міста Сенакі на заході Грузії і завершився на полігоні у Вазіані поблизу Тбілісі.

Про це повідомляє Грузія Онлайн.

Дорогою на міжнародні військові навчання Noble Partner ("Гідний партнер-2017") американські бронетранспортери "Страйкер" зупинилися ще в трьох містах - Кутаїсі, Хашурі та Горі.

На кадрах, знятих Громадським телебаченням Грузії, видно, як колона проїжджає центральну площу в Горі. Місцеві жителі отримали можливість познайомитися з американськими військовими і оглянути техніку. 

Перша частина військової техніки, що рухається на навчання, надійшла в грузинський порт Поті 28 липня і вже доправлена до місця проведення маневрів.

"Для нас важливо більше зближення з нашими партнерами, сумісність, яка, в результаті слугуватиме підвищенню обороноздатності та посилення Грузії. Американські бронетранспортери "Страйкер", які представляють основний компонент маршу цього конвою, вперше беруть участь у навчаннях "Гідний партнер" і вперше перебувають у Грузії", - повідомив старший офіцер зі зв'язків з громадськістю Генерального штабу ЗС Грузії Емзар Сванідзе.

Навчання Noble Partner проводяться в Грузії вже втретє і  цього року вони будуть наймасштабнішими. Усього в них візьмуть участь понад 2,8 тисячі військових із восьми країн: Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Словенії, Вірменії та України.

1 серпня з учасниками навчань НАТО проведе зустріч віце-президент США Майк Пенс, який сьогодні прибуде в Грузію з офіційним візитом.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram