ГоловнаСвіт

Пентагон розробив план надання зброї Україні й очікує схвалення Трампа, - ЗМІ

Позиція Трампа з цього питання ще не відома. 

Пентагон і Державний департамент США вже розробили план надання Україні летальної оборонної зброї і чекають схвалення Білого дому, повідомляє Голос Америки.

Позиція президента США Дональда Трампа з цього питання ще не відома, сказав у коментарі для Тhe Wall Street Journal неназваний високопоставлений чиновник уряду США.

"Якраз вчасно", - відреагував  сенатор Джон Маккейн на повідомлення про плани надання зброї Україні у Twitter. 

Найпевніше, йдеться про постачання протитанкових ракетних комплексів "Джавелін", а також, можливо, про надання протиповітряного озброєння, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела в уряді США.

Україна давно намагалася отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротися з броньованими машинами російського виробництва.

За планами, протитанкові ракети будуть надані українським військам на віддалі від лінії конфлікту для того, щоб обмежити ризики ескалації та знизити можливі ризики того, що надання зброї може спонукати Київ до нападу, повідомляє The Wall Street Journal.

Якщо Україна буде не за призначенням використовувати зброю, Вашингтон може забрати цю підтримку або технічну допомогу.

Раніше, з моменту початку бойових дій на Донбасі, Вашингтон, загалом, обмежувався, так званою, нелетальною підтримкою і навчаннями.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram