ГоловнаСвіт

У Вашингтоні вважають висилку дипломатів з Росії необґрунтованою

Це "недоречний і вартий шкодування" крок, вважають у Держдепі.

У Вашингтоні вважають висилку дипломатів з Росії необґрунтованою
Фото: EPA/UPG

У Державному департаменті США вважають рішення про висилку 755 дипломатів з Росії "недоречним і вартим шкодування" кроком.

Про це заявив представник Держдепу, повідомляє Deutsche Welle. "Це необґрунтований і вартий шкодування крок", - заявив він, зазначивши, що США збираються оцінити наслідки цього кроку і можливу реакцію на нього.

Напередодні президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії працює понад тисяча співробітників американських дипмісій, 755 з яких муситимуть припинити свою діяльність. Він зазначив, що такі заходи будуть "болісними для США, перш за все для їхньої дипломатичної служби".

Коментуючи слова російського президента, екс-посол США в Росії Майкл Макфол написав у своєму Twitter, що якщо дійсно відбудуться скорочення, росіяни "повинні бути готовими до того, щоб чекати тижнями, якщо не місяцями, на візи у США".

Нагадаємо, в п'ятницю, 28 липня, Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У зв'язку із цим МЗС РФ оголосило про відповідні заходи щодо Вашингтона.

Зокрема, з 1 вересня число дипломатичних і технічних співробітників, які працюють у посольстві США в Москві, у генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, мають скоротити до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

У заяві також сказано, що російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на вулиці Дорожній у Москві і дачі в Срібному бору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram