ГоловнаСвіт

У Туркменістані на день заборонили приватні автомобілі

Пересуватися містом було дозволено на автобусах, таксі або велосипедах. 

У суботу, 29 липня, в столиці  Туркменістану Ашгабаді організували велопробіг, присвячений 50 дням до початку Азійських ігор з бойових мистецтв і змагань у приміщеннях. У зв'язку з цим рух приватного транспорту в столиці було цілком заборонено.  

Фото: chrono-tm.org

Як повідомляють "Хроніки Туркменістану", очікувалося, що людей забезпечать міським транспортом - автобусами і державними таксі. Однак їх не вистачило на всіх, через що виникають сварки і бійки за місце в транспорті. Assosiated Press  передає, що мешканцям Ашгабада й інших міст країни сказали не виїжджати на автомобілях з 7 ранку до 7 вечора. Тому багатьом довелося добиратися на роботу пішки в 40-градусну спеку.

Державне інформаційне агентство "Туркменістан сьогодні" пише, що в ашгабадському велопробігу взяли участь понад 7 тисяч 700 осіб, зокрема президент Гурбангули Бердимухамедов. "Нинішньою масштабною акцією ознаменований вихід на якісно новий рівень фізкультурно-оздоровчого руху в країні, мета якого - добробут і повноцінне життя туркменського народу, кожного громадянина", - заявили в агентстві. 

Фото: tdh.gov.tm

Азіада в закритих приміщеннях - досить незначне спортивне змагання, але в Туркменістані його розглядають як шанс підвищити авторитет країни і залучити туристів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram