ГоловнаСвіт

На Філіппінах у ході антинаркотичного рейду вбили мера міста

Він був занесений президентом країни до "чорного списку" наркоторгівців. 

На Філіппінах у ході антинаркотичного рейду вбили мера міста
Пароджиног с дочерью
Фото: ozamiz.gov.ph

Мер філіппінського міста Озаміс Рейнальдо Пароджіног та ще десять чоловік, серед інших його дружина, були вбиті в ході поліцейського рейду. Про це пише AlJazeera з посиланням на поліцію Філіппін.

Це сталося, коли правоохоронці прибули, щоб заарештувати мера, занесеного президентом країни Родріго Дутерте до списку політиків, причетних до нелегального розповсюдження наркотиків. Охоронці чиновника нібито відкрили по поліцейських вогонь. У результаті зав'язалася перестрілка, в якій Пароджіног був убитий.

Дочка Пароджінога, яка посідала пост віце-мера міста, була взята під варту. Відзначається, що сам політик заперечував свою причетність до наркоторгівлі.

Мер Озаміс став уже третім очільником міста убитим на Філіппінах останнім часом. У листопаді 2016 року поліція застрелила Роландо Еспіносу, мера Альбурії. Він був убитий у тюремній камері в центральній провінції Лейте. За тиждень до цього мер Дату Сауді Емпатуан Самсудін Дімаукон і дев'ять його охоронців були застрелені нібито під час перестрілки на дорозі на півдні Філіппін.

Місто Озаміс з населенням близько 150 тисяч чоловік розташоване на острові Мінданао, де з 23 травня урядові війська ведуть бої з екстремістами угруповання "Мауте", пов'язаного з терористичною організацією ІДІЛ. Раніше Дутерте запровадив на всій території острова воєнний стан.

Після вступу Дутерте на посаду президента Філіппін 30 червня минулого року в країні почалася силова кампанія з боротьби з розповсюдженням наркотиків, під час якої загинули кілька тисяч чоловік, близько 1 млн були затримані. У відповідь на критику з боку ООН Дутерте не виключив можливості виходу Філіппін зі складу міжнародної організації.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram