ГоловнаСвіт

Трамп змінив голову своєї адміністрації

Джон Келлі в минулому командував силами міжнародної коаліції в Іраку

Трамп змінив голову своєї адміністрації
Джон Келли
Фото: ru.wikipedia.org

Президент США Дональд Трамп призначив главою президентської адміністрації міністра внутрішньої безпеки Джона Келлі, відправивши у відставку Райнса Прібуса.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Трамп не пояснив причин заміни на одній з ключових посад у системі виконавчої влади, але подякував Прібусу за виконану роботу.

Рішення про кадрові зміни президент США ухвалив після невдалої спроби республіканської більшості в Конгресі скасувати введену Бараком Обамою реформу системи охорони здоров'я. Відкликання цього закону було найважливішим пріоритетом Трампа, і глава його адміністрації відігравав важливу роль в організації підтримки цієї ініціативи з боку законодавців.

Прібус, який обіймав посаду голови Національного комітету Республіканської партії, забезпечив повну підтримку кандидату Трампу в організації його передвиборної кампанії, коли керівництво Республіканської партії в Конгресі було скептично налаштоване щодо цієї кандидатури.

Відставний генерал Джон Келлі в минулому командував силами міжнародної коаліції в Іраку. Він користується повагою в американському політичному істеблішменті.

Нагадаємо, Прібус був призначений главою адміністрації президента США у листопаді минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram